FA BANI PRIN PAYPAUL CU SITEUL TAU CLICK PE RECLAMA PENTRU MAI MULTE DETALII


25 februarie 2011

TUTORIALE

Cum imi fac Radio Online gratis ?

In acest tutorial va voi arata cum puteti avea propriul post de radio online. Urmariti videoclipurile in ordinea in care sunt prezente in pagina.
Retineti ca aceste tutoriale despre cum sa transmiteti online sunt pentru incepatori si va prezinta modul basic in care puteti crea un post de radio live pe internet
 




Cum sa imi fac un post tv online?

Te-ai gandit vreodata sa iti faci propriul tau post de tv online, dar nicodata nu ai reusit deoarece costa foarte multi bani? In cazul acesta dupa ce vei citi acest mic tutorial iti vei da seama ca este destul de usor sa iti creezi un post tv pe internet.
TVU networks este un serviciu TV live gratuit la nivel mondial iti ofera posibilitatea. Acest software iti ofera posibilitatea de a vedea foarte multe programe online de pe un calculator cu Windowsul instalat si cu o conexiune Internet foarte buna.
TVUBroadcast va permite sa creeati proriul canal si de a publica continutul dorit direct sau din programe preinregistrate. Pentru aceasta trebuie sa va creati un cont in retelele TVU. Dupa ce v-ati creat acest cont puteti descarca TVUBrodcast pe pc-ul vostru si sa il instalati.
Caracteristici TVUBroadcast:
1. Built-in Encoder
2. File-listul pentru specificarea si managementul fisierelor
3. Monitorizarea in timp real a telespectatorilor canalului
4. Insertia de anunturi
5. O interfata user foarte usor de folosit

Cum să-mi fac un blog sau un site? Câteva idei de branding şi strategie

Acest articol prezintă câteva principii pe care ar trebui să le urmezi atunci când decizi să îţi faci un blog sau un site nou. Fiind un articol de blog, principiile sunt gândite să fie aplicate blogurilor, dar sunt la fel de valabile pentru orice site din Internet.
Nume/domeniu web. De cele mai multe ori este recomandat ca denumirea domeniului web să coincidă cu denumirea folosită în logo şi în alte materiale din blog: ultimul lucru pe care l-ai vrea ar fi să-ţi bagi vizitatorii în ceaţă cu privire la adresa blogului. Aşadar alegerea unui nume este de fapt alegerea unui domeniu web. Dar tocmai asta este cel mai dificil, pentru că cele mai populare denumiri sunt deja luate.

Folosirea unui domeniu potrivit este o etapă importantă în brandingul întregului site/blog. Rezervă-ţi câteva zile pentru a găsi un domeniu bun (nu vrei să-ţi pară rău mai târziu). Primul lucru, fă o listă de domenii care îţi plac şi sunt disponibile. Apoi începe să verifici cu cei din jur care dintre domeniile respective îndeplineşte cel mai bine următoarele criterii:
#1. este sugestiv,
#2. este uşor de reţinut,
#3. este uşor de pronunţat,
#4. este uşor de tastat.
În plus, mai ţine cont că denumirea blogului nu trebuie să semene prea mult cu un alt domeniu popular.
Prima întrebare care se impune: să conţină numele blogului cuvinte reale sau să fie o denumire inventată? În branding această problemă este controversată. Unii consideră că domenii ca Yahoo.ro sau Google.ro sunt slabe, iar cele gen masini.ro sau mail.com (care reprezintă cuvinte reale) ar fi de preferat. Alţii nu prea sunt de acord, inclusiv directorul Squidoo.com, un guru al marketingului. Cel mai mare avantaj al unui nume format din cuvinte reale este că e mai uşor de descoperit de către cineva care nu-ţi cunoaşte website-ul/blogul (într-o căutare Google de exemplu). Cu toate astea, un nume inventat creează o identitate de brand, iar un vizitator odată ajuns pe site va identifica conţinutul site-ului respectiv cu denumirea sa şi cu logoul. Oricum, căutarea pe Google se face prin cuvinte-cheie, aşa că nu contează atât mult dacă domeniul este un cuvânt real sau inventat. Citeşte mai multe despre brandingul domeniului în acest articol foarte bun publicat de Smashing Magazine.
Cu cratimă sau fără cratimă. Deşi Google şi alte motoare de căutare ne asigură că poziţia în care apare pagina în rezultatele căutării este aceeaşi indiferent dacă domeniul conţine sau nu cratimă, părerea mea este că domeniile fără cratimă sunt alegerea cea mai bună. Oamenii sunt tentaţi să tasteze Paginamea.ro în bara de adrese a browserului şi nu Pagina-mea.ro; versiunile cu cratimă sunt eficiente doar dacă oamenii ajung pe site-ul sau blogul tău accesând un link dintr-un alt site. În plus, motoarele de căutare vor afişa pentru căutarea “pagina-mea” atât rezultate pentru “pagina-mea” cât şi pentru “pagina mea” fără a da prioritate niciuneia dintre versiuni, în timp ce pentru căutarea “paginamea” prioritate vor avea rezultatele care conţin “paginamea” scris legat.
Mai mult, atunci când vestea despre un site se duce din gură în gură, e mult mai uşor să pronunţi un domeniu fără cratimă. De exemplu, pentru s-aunter, până zic “s cratimă mash punct ro” apuc să zic de două ori “smash punct ro”.
Logo. Recomand cu tărie să foloseşti un logo pentru site-ul sau blogul tău. Vizitatorul va identifica foarte uşor pagina şi adresa URL cu acel logo, aşa că folosirea unui logo bun numai îţi va spori clientela. Un logo nu trebuie să fie prea complicat. Ar fi bine să foloseşti doar o scriere stilizată a denumirii blogului. Este bine ca logoul să coincidă cu domeniul folosit pentru că aşa vizitatorii vor reţine mai uşor adresa şi ai mare nevoie ca utilizatorii să se mai şi întoarcă pe blog. Ăsta e şi motivul pentru care eu mi-am schimbat logoul iniţial pentru vechiul domeniu (1teed.blogspot.com) din “wanted!” într-o scriere stilizată a “1teed!”—ca logoul să se potrivească cu numele domeniului. Mai mult, am adăugat cuvântul “wanted” scris cu caractere mult mai mici şi cu un gri sub logo pentru clarificarea pronunţiei. Iată mai jos fazele construcţiei logoului:

Logoul, dacă este simplist şi inovator (evită să copiezi un logo din altă parte sau să introduci imagini complicate sau poze în el), va fi cea mai bună metodă de publicitate a blogului şi a adresei URL. De ce tot zic să nu te complici? După părerea mea, cel mai bun logo la moment este logoul Nike (îl poţi recunoaşte şi pe hainele purtate de către o persoană într-un film). Este simplu şi unic. Asta încearcă şi tu să faci: ceva simplu şi unic. Câteva sfaturi utile şi câteva lucruri pe care trebuie să le eviţi găseşti pe blogul The Logo Factory.
Găzduire. Găzduirea are şi ea rolul ei. Există o mulţime de oferte de găzduire atât cu bani cât şi gratis. Eu mă voi referi la cele gratis. Blogul trebui găzduit pe un site cunoscut sau care face parte dintr-un brand cunoscut. Recomand pentru asta Blogger.com sau Wordpress.com dar şi site-uri mai mici ca orangeblog.md, dar care au un brand foarte cunoscut (cum e orange în cazul ăsta). Între Blogger şi Wordpress eu am ales Blogger pentru că face parte din grupul Google şi are mult mai multe funcţionalităţi pentru asta (inclusiv interconectare cu toate serviciile Google), dar şi un spaţiu de stocare nelimitat.
Strategie de dezvoltare. În funcţie de necesităţi, ar fi bine să ai şi o strategie de dezvoltare. Nu e nevoie să te complici prea mult, dar nu ar fi rău să ai în cap câteva idei despre ce vei face în continuare. Ţine cont de această strategie la alegerea domeniului şi a găzduirii, deoarece, cu cât mai complexă va fi această strategie, cu atât mai mult va trebui să investeşti în branding şi găzduire.
Grafică. Alege un şablon (template) simplu cu o paletă simplă de culori (nuanţe ale aceleaşi culori). Un exemplu de şablon simplu e cel din imaginea alăturată: se numeşte Typoork şi îl poţi descărca de aici (nu e un şablon pentru începători, dar dacă ai careva cunoştinţe de html/css e foarte bun). Evită decorarea excesivă a blogului cu tot felul de culori care mai de care mai ţipătoare şi mai atractive: vei obţine efectul invers şi vei obosi sau speria vizitatorii. După ce ai ales 2 culori principale mergi pe mâna lor.
De grafică ţine şi modul în care scrii. Alege de la început câteva direcţii şi ţine-te de ele. Foloseşte sau nu diacritice după preferinţă (recomand diacriticele pentru că sporesc respectul site-ului), dar nu scrie niciodată cu “sh”, “tz” sau altele aşa. Limitează-te la o singură limbă în postări. Dacă alegi româna, evită cuvinte englezeşti în afara celor încetăţenite. Tot la început ar trebui aleasă şi formula de adresare, “TU” vs. “DVS”. Eu am ales forma neformală pentru că ăsta e un blog pe care vizitatorii vreau să-l vadă aproape de ei.
Tot la vizual intră şi pozele şi filmuleţele din postări. Pune cu încredere poze şi filmuleţe de pe Youtube pentru că asta atrage vizitatorii, dar numai unde e necesar; nu complica pagina pentru că la fel ca decorările excesive sperie utilizatorii şi prelungesc durata de încărcare a paginii.
Postări. Despre postări nu e mult de zis. Fă-ţi un stil propriu în a scrie (aşa-numitul copyright) şi scrie cât mai aerisit. Postările nu trebuie să arate ca nişte cârnaţi. Lumea, va citi mai degrabă un text împărţit în mai multe paragrafe scurte decât un paragraf foarte lung.
Rubrici. Ăsta e un subiect foarte flexibil. Rubricile trebuie să se potrivească cu conţinutul blogului tău, dar există câteva care nu pot lipsi din niciun blog. Scrie ceva despre tine într-un colţ pe bara laterală pentru ca lumea să ştie cine este autorul postărilor. În plus, recomand o rubrică la vedere care să conţină etichete (taguri) sau/şi categorii pentru o navigare mai uşoară. Eu am adăugat o rubrică cu cele mai recente postări (foarte utilă când postările sunt mai lungi) şi una de ajutor care conţine o serie a celor mai frecvente întrebări (FAQs) pe care le-ar putea avea vizitatorii blogului. Nu uita să faci vizibile şi legăturile spre fluxurile RSS ca vizitatorii să se poată abona cu uşurinţă.
Butoane uzuale. Butoanele uzuale trebuie să fie cât mai simpliste şi mai intuitive pentru vizitator. Este important ca ele să fie asemănătoare cu cele de pe alte site-uri pentru ca utilizatorul să le recunoască şi să ştie la ce să le folosească.
Un buton util este butonul “retweet”, dar nu aşa de cunoscut la noi. Pentru ca să-l fac pe vizitator să înţeleagă despre ce e vorba am creat o pagină de ajutor special pentru asta (Ce este Twitter şi ce face butonul “retweet” pe blog?), care poate fi accessată din coloana din dreapta a blogului.
Reclame. Înţeleg că mulţi îşi fac blog tocmai ca să facă nişte bani. Nu trebuie făcut un secret din asta. Totuşi, alege cu atenţie serviciul de publicitate pe care vrei să-l foloseşti şi nu te arunca după fiecare bănuţ. Evită să foloseşti excesiv publicitatea. Un banner orziontal sau vertical ar trebui să fie de ajuns pentru a nu complica blogul şi mai mult. În plus e recomandat ca publicitatea să se facă prin bannere imagini şi nu linkuri (cum de cele mai multe ori se întâmplă din păcate în Google Ads) pentru că acelea sunt mai atractive pentru vizitator, care va face mai degrabă clic pe o imagine decât un text.
Promovare. Următorul pas este promovarea blogului.

Cum se intretine bateria laptop-ului

Definitii utilizate
durata de viata a bateriei = cat timp bateria isi pastreaza autonomia apropiata (peste 80%) de cea din ziua cumpararii
autonomia bateriei (sau autonomia laptop-ului) = care este durata de functionare a laptop-ului pe baterie (fara ca laptop-ul sa fie conectat la priza)In continuare sunt enumerate sfaturi care cu siguranta va vor ajuta sa intretineti bateriilor de tip Litiu (majoritatea bateriilor cu care sunt echipate in prezent laptop-urile), astfel incat sa fiti pus cat mai rar in situatia de a va cumpara o baterie de laptop noua.

Indiferent de cat de mult poate sa va functioneze laptop-ul pe baterie, cu siguranta va doriti o autonomie si mai mare. Dar retineti: bateriile sunt produse consumabile in timp, asa incat, pe zi ce trece, daca nu ingirjiti bateria cum trebuie, capacitatea ei, durata de functionare a laptop-ului, se vor reduce.

1. "Formatati" bateria la cumparare.La achizitia laptop-ului, incarcati 100% bateria, apoi folositi laptop-ul pe baterie pana se descarca complet si incarcati iar bateria pana ajunge la 100%. Ajutati astfel bateria sa stie exact cata sarcina electrica poate sa tina.
2. Incarcati bateria complet.Nu e nevoie sa descrcati bateria complet, insa cand o incarcati, asigurati-va ca este incarcata 100% inainte de a scoate alimentatorul.

3. Bateria trebuie folosita.
Daca tineti tot timpul laptop-ul in priza, bateria se uzeaza prin nefolosire. Acelasi lucru este valabil daca scoateti bateria si o puneti deoparte. Bateria trebuie incarcata complet si descarcata complet periodic, macar o data pe luna.

4. Nu exagerati cu ciclurile de incarcare-descracare a bateriei.
Bateria este testata sa faca fata unui anumit numar de incarcari - descarcari, interval in care bateria inca isi pastreaza proprietatile aproape de optim. In general acest numar este de cateva sute (ca termen de comparatie, la Apple, bateria isi mentine peste 80% din capacitatea originala timp de 300 cicluri de incarcare - descarcare), insa producatorii nu fac publica, de obicei, aceasta informatie. Retineti faptul ca de fiecare data cand conectati laptop-ul la priza, cu bateria montata in laptop, se considera ca faceti un ciclu de incarcare pentru baterie.
5. Pastrati bateria intr-un loc cat mai racoros.
Temperatura ridicata este poate cel mai mare inamic al bateriei.
6. Pastrarea pe termen lung.
Daca intentionati sa nu va folositi laptop-ul mai mult de o luna este recomandabil sa scoateti bateria si sa o pastrati cu o incarcare de 50%, intr-un loc cu o temperatura care sa nu depaseasca 20-22 de grade Celsius. Daca puneti bateria la pastrat, complet descarcata, atunci este posibil sa intre intr-o stare de descarcare profunda si sa nu mai fie capabila sa se mai incarce cand vreti sa o folositi din nou. Daca puneti bateria la pastrat incarcata la maxim, pentru o perioada lunga de timp, este posibil, ca bateria sa isi piarda din capacitate, asa ca va avea o autonomie mai mica.

Mesaje SMS gratuite de pe calculator pe telefon

Poti trimite zilnic mesaje SMS gratuite de pe calculator pe telefon folosind unul din serviciile pe care ti le voi recomanda in continuare. Nu este vorba despre un program ci de unele site-uri in care iti faci un cont in cateva secunde. Majoritatea acestor servicii online iti vor trimite un mesaj SMS cu un cod de activare a contului si din acest motiv iti recomand sa folosesti la inregistrare un numar de telefon real.
Cu ceva timp in urma v-am vorbit despre MOOVE si despre cele zece mesaje SMS gratuite/zi ce pot fi trimise de pe un cont creat in acest serviciu romanesc. Ceea ce mi-a atras atentia in mod special este faptul ca majoritatea celor ce trimit mesaje de pe calculator prin intermediul site-urilor de acest gen, il prefera inaintea oricarei alte alternative. Daca vrei sa aflii cum se foloseste, fa click aici.

Si Free–SMS.com permite trimiterea zilnica a zece mesaje SMS catre orice retea de telefonie mobila. Totusi, la crearea contului Mesaje SMS gratis de pe calculator cu Free SMStrebuie sa te inarmezi cu rabdare; spun asta deoarece in majoritatea cazurilor, mesajul ce contine codul de activare a contului poate intarzia ingrijorator de mult pentru unele persoane. Daca va fi si cazul tau, nu te impacienta! Mesajul va ajunge cu siguranta mai devreme sau mai tarziu.
Chiar daca in momentul activarii contului mesajul poate intarzia sa ajunga asta nu se va intampla si cu mesajele SMS pe care tu le vei trimite cu acesta. Pot doar sa iti spun ca in probele realizare timp de patru zile consecutive, mesajele au ajuns in maxim cinci minute de la momentul trimiterii. Pentru a-ti face un cont gratis, fa click aici.
Despre Skebby nu cred ca am avut ocazia sa va vorbesc pana in momentul de fata asa ca voi profita de ocazie pentru a-l adauga in lista site-urilor din acest articol. Diferenta dintre acesta si celelalte doua de mai sus consta in numarul mesajelor gratuite ce pot fi trimise zilnic. Moove.ro si free–sms.com ofera zilnic zece mesaje SMS gratis; Skebby doar trei. Totusi, nu uita ca adunate, mesajele ce le poti trimite zilnic au ajuns la 23 si lista continua. Pentru a-ti face cont pe Skebby, fa click aici.
Free SMS - Mesaje gratis de pe calculator pe telefonVista SMS permite trimiterea zilnica a trei mesaje SMS catre orice retea de telefonie din lume. Bineinteles ca pentru a putea beneficia de serviciile pe care acesta le ofera trebuie sa iti faci un cont folosind o adresa de email reala si numarul tau de telefon. Cat despre rapiditatea acestuia pot spune ca nu am fost prea multumit insa din probele realizate am dedus ca spreCosmote si Orange -nu am Vodafone ca as fi probat- mesajele ajung in cel mult 15 minute. Pentru a-ti face un cont peVista SMS fa click aici.
Talk Free SMSVoi incheia acest articol vorbindu-va despre talksms.com; cel mai zgarcit serviciu din aceasta categorie. De ce ?!? Pai iti permite sa trimiti doar un mesaj gratuit pe zi. Probabil nici nu merita efortul de a crea un cont si a confirma numarul de telefon insa pentru cei care vor sa profite din plin de toate serviciile gratuite de acest gen nu l-am omis. Pentru detalii fa click aici.
Sunt sigur ca exista si alte site-uri care permit trimiterea gratuita de mesaje SMS insa pentru a le adauga in lista si a le face cunoscute tuturor celor ce citesc acest blog contez cu colaborarea ta. Cum asa ?!? Simplu! Daca folosesti un alt serviciu asemanator insa care nu a fost publicat in acest articol te astept sa-mi lasi numele lui intr-un comentariu. Nu te costa nimic sa ne spui si noua; nu-i asa ?!?

Cum sa suni dupa calculator pe telefon gratis



Vrei sa suni in tara sau in strainatate de pe internet pe telefon - gratis si nu stii cum ?

E simplu !

Imi urmezi instructiunile pas cu pas si vei afla !

PASUL 1


downloadeaza programul cu care vei vorbi de pe net pe telefon GRATIS !


http://www.voipdiscount.com/getfrommirror.php


Dupa ce ai downloadat programul respectiv , instaleazal pe calculator !


 
Pasul 2



Dupa ce ai instalat programul respectiv ,intra in program

Apoi ,apasa :

File - > Logon as New User ...

Dupa ce ai apasat :
Logon as New User ...

Iti va aparea o pagina unde
va trebui sa iti introduci
datele tale personale

Dupa ce ai introdus datele apasa ok si te vei loga imediat pe contul tau !


Pasul 3

Acuma ca esti logat in program , apasa add contact
Iti va aparea o fereastra unde va trebui sa scrii : mrjuve_tk
apoi va trebui sa apesi search si iti va aparea fereastra cu niste date
Selectezi mrjuve_tk si apesi : Add selected contact


In modul acesta eu am castigat de pe urma ta 1 euro care ii pot folosii sa vorbesc cu oricine in lume !
Acum tot ce trebuie sa faci este sa convingi oamenii sa urmeze
acesti pasi si sa-ti bage id-ul tau la add contact pentru ca si tu la urma ta sa castigi cate 1 euro/referal ! 

Cum sa faci sa iti mearga calculatorul mai repede?

Ca sa iti mearga ai nevoie de programul Ashampoo WinOptimize 5.Este un program care iti scaneaza tot calculatorul dupa fisiere care nu le folosesti.
Click aici pentru a descarca programul.

Dupa ce ati descarcat programul, intrati in el si dati "Full scan" la fel ca in imagine.
Asteptati sa se incarce si dati click pe Start otimization
Acum calculatorul tau se misca mai repede


Unde ar trebui sa pun reclamele Google pe pagina?


Unde ar trebui sa pun reclamele Google pe pagina?
Cea mai buna plasare a reclamelor Google variaza de la o pagina la alta, depinde de continut. Aici sunt cateva intrebari care sa-ti dea de gandit inainte sa alegi unde sa plasezi reclamele pe pagina:
  • Ce incearca utilizatorul sa obtina vizitand site-ul meu?
  • Ce fac ei cand viziteaza o anumita pagina?
  • Ce parte a paginii sau a site-ului este interesanta pentru vizitatori?
  • Cum sa integrez reclame in aceasta zona fara sa determin vizitatorii sa plece?
  • Cum sa pastrez pagina sa arate bine, curat, placut si atragator pentru vizitatori?
   Anumite locatii tind sa fie mai eficiente decat restul. Aceasta imagine ilustreaza aceste plasamente ideale pe o pagina relativ simpla.
   Culorile sunt de la verde inchis (eficienta maxima) la galben (eficienta scazuta). Reclamele plasate deasupra patratului din mijloc tind sa fie mai eficiente decat cele dedesubt. Reclama plasata langa un continut bogat si link-uri de navigare de obicei face bine pentru ca utilizatorii sunt concentrati pe acele suprafete de pe pagina.
   In timp ce imaginea este folositoare pentru a te ajuta sa-ti pozitionezi reclamele eficient, totusi iti recomandam sa tii cont si de utilizatori pentru a nu crea un inconvenient pentru ei.
   Gandeste-te la comportamentul lor pe diferite pagini, si ce va fi cel mai folositor si vizibil pentru ei.
   Vei afla ca pozitia cea mai optima a unei reclame pe anumite pagini nu este mereu cea la care te astepti.
   De exemplu, pe paginile unde utilizatorii sunt de obicei concentrati sa citeasca un articol, reclamele plasate direct la sfarsitul unui continut editorial tinde sa fie foarte eficient. De foarte multe ori utilizatorii care termina de citit articolul vor dori sa se aprofundeze si mai mult iar daca sunt afisate reclame relevante cu siguranta acestia vor tinde sa dea clic pe ele.
In imaginea de mai jos sunt prezentate cele mai bune spatii, pentru o pagina de tip standard, unde se pot plasa reclame.


 
 

DELETE RECYCLE BIN : Cum sa sterg Recycle Bin dupa Desktop ?

   Pentru a şterge iconiţa Recycle Bin de pe Desktop executaţi următorii paşi:
– RUN: regedit
– Alegeti categoriile:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\
– ştergeti cheia : {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}.
     ATENŢIE: înainte de a şterge cheia duceţi-vă în meniul file –> export şi faceţi un backup la cheia respectivă in caz că poate veţi mai dori să aveţi vreodată Recycle Bin pe Desktop.
     Asta e tot. Dacă nu dispare iconiţa de pe Desktop, apăsaţi F5(refresh)
     O a doua cale este aceea ca la cheia {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} să ii modificaţi un caracter, cel mai simplu este primul sau ultimul, şi să fie ţinuţă minte. Dacă ştergeţi caracterul, dispare de pe ecran Recycle Bin, repoziţionaţi caracterul acesta va reapare pe ecran. În al doilea caz, nu mai este neapărată nevoie de salvarea registrului ci doar notarea caraterului şi poziţionarea acestuia în şir.

Totul despre cum sa faci bani cu Google AdSense


  • Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te inscrii in GOOGLE Adsense, pentru aceasta click aici si urmeaza pasii. De asemenea, inainte sa te inscrii, este important sa citesti articolul: * Ce site-uri sunt interzise in Google AdsenseSite-urile in romana sunt acceptate de Google AdSense!!!
  • Avantajul inscrierii in Google Adsense prin intermediul acestei pagini este faptul ca ai la dispozitie articole practicecare te vor ajuta pe parcurs sa realizezi venituri maxime din reclame.
  • Serviciul de reclame Adsense - este un serviciu al Google - ceea ce da o incredere totala in siguranta platiri sumelor realizate din reclame si in corectitudinea acestui serviciu.
   Google Adsense este o cale, relativ usoara, pentru proprietarii de site-uri mici si mari, de a castiga bani afisand reclame relevante pe site-ul lor.
Sunt un utilizator Adsense din Februarie 2003 si m-am gandit sa-mi impartasesc cu voi experienta acumulata, pentru cei care au nevoie sau doresc sa afle cateva sfaturi care sa-i ajute sa-si mareasca veniturile.

   Cum functioneaza Google Adsense?
   Google Adsense iti pune la dispozitie un numar foarte mare de formate (dimensiuni) de reclame – imagine, text si mai nou format video. Inserarea reclamelor in pagina este foarte usoara. In contul Google Adsense tu specifici tipul de reclama, formatul si culorile dupa care se genereaza, un cod pe care il inserezi in paginile tale - unde vrei ca reclama sa fie afisata. Poti folosi acelasi cod pentru orice site al tau - nu mai este nevoie sa astepti raspunsul daca este acceptat al doilea site.
   De fiecare data cand pagina este vizualizata, bot-ul Adsense preia informatii de la Google, si astfel stie ce reclame sa listeze. Daca pagina nu este inscrisa in motorul de cautare Google atunci bot-ul va scana pagina pentru a determina ce reclame relevante sa afiseze. Bot-ul Adsense poate fi usor identificat in log-urile server-ului pentru ca este denumit:Mediapartners – Google/L.1

   De unde ia Google Adsense reclamele?
   Reclamele sunt obtinute prin programul Google AdWords.
   Google AdWords este un program care permite celor care doresc sa plateasca pentru a li se afisa reclama – sa liciteze pentru cuvintele cheie alese.
   De exemplu, daca pe pagina unde ai inserat codul Adsene este un articol care contine cuvantul cheie „promovare online” – si pentru care si cel care a platit a licitat pentru acest cuvant, atunci s-ar putea ca reclama lui sa apara pe pagina ta.
Chiar daca sunt multe etape care ruleaza in spatele „scenei”, afisarea reclamelor este foarte rapida, si in opinia mea, are o acuratete foarte mare.

Cati bani poti castiga cu Google Adsense?
   Tu primesti un anumit procent din suma platita, pentru fiecare clic primit de reclama, de cei care au platit pentru reclame.
   Chiar daca celelalte site-uri de profil publica procentul pe care-l imparte – Google nu o face, si speculez ca variaza, dar se pare ca, chiar si in aceste conditii, se pare ca plateste generos.
   La intrebarea cati bani pot sa fac cu Adsense, raspunsul este ca nu exista o limita. Cunosc persoane care primesc cecuri in fiecare luna cu trei zerouri (mii). Daca sunte-ti curios sa aflati cat fac eu - ei bine e un secret :) – nu sunt cecuri de cu trei zerouri, dar primesc mai mult decat suficient pentru a ma face interesat sa-l folosesc ca o metoda de a face bani cu Adsense.

Ca sa faci bani depinzi de un anumit numar de factori:
- numarul de pagini vizualizate pe zi, numarul de vizitatori unici (recomandabil peste 500) si procentul de vizitatori unici noi pe zi (recomandabil sa fie de cel putin 15-20%);
- tema site-ului;
- pretul stabilit de cel care plateste pentru fiecare clic primit pe reclama;
- numarul de persoane care dau clic pe reclame.

   Asta nu inseamna ca daca pagina ta primeste doar cateva sute de vizitatori pe zi, vei primi mai putini bani. De fapt, site-urile care au trafic mai mic pot sa genereze bani multi daca tema site-ului acopera o piata foarte competitiva.
Google elibereaza cecuri conform calendarului prezentat mai jos:
Calendar privind plata cecurilor Adsense:
  • Luna 1 (prima luna):
    1- 30: acumularea veniturilor
  • Luna 2 (a doua luna):
    Prima saptamana: suma stransa in prima luna este afisata pe pagina My Account > Payment History
    15: ultima zi in care se mai poate seta sa se pastreze cecul, schimbarea adresei pentru trimiterea cecului, completarea formularului „tax information” si tastarea PIN-ului pentru prima luna.
    Ultima saptamana: detaliile referitoare la plata cecului sunt afisate pe pagina My Account > Payment History.
  • Luna 3 (a treia luna):
    - Pana pe 5 ar trebui sa primesti cecul daca a fost trimis prin Secured Express Delivery check pentru prima luna;
    - Pana pe 25 ar trebui sa primesti cecul – asta in caz ca ai ales sa fie trimis prin Standard Delivery.
   Eliberarea unui cec se face numai daca ai acumulat cel putin 100$. Daca ai acumulat mai putin de 100$ atunci suma se acumuleaza cu suma din urmatoarea luna.

   Google Adsense imi va imbunatati rangul paginii mele?
   Nu. Adsense, si in general acordarea rangului de catre motorul de cautare Google – sunt doua servicii separate, dar efectiv optimizarea site-ului te va ajuta sa primesti reclamele cele mai relevante si in acelasi timp sa ai site-ul pe o pozitie mai buna in rezultatele de cautare Google.

Cum instalez un router ?

Dupa ce ai conectat cablurile , tastezi in browser (internet explorer sau oricare il folosesti) http://192.168.0.1  , sau http://192.168.0.2 sau http://192.168.0.0  , asta ii in functie de modelul routerului , ar trebuii sa iti scrie pe cutie sau in manual adresa exacta .. dupa aceea ne va cere USER si PAROLA , la D-LINK  se trece doar la user ADMIN si dam enter , mai sunt ruttere care nu se trece la admin nimic se lasa gol si la parola se trece ADMIN , gasesti tot in manual sau pe cutie parola , daca nu cauta modelul tau de router pe internet si gasesti parola lui ... dupa aceea in lista din stanga alegi WAN . selectam PPPoE si introducem mai jos USERU si PAROLA de la internet , selectam APPLY si merge . Atat e de facut , cred ca e simplu . 
Pentru utilizatorii care au internet de la RDS RCS , recomand D-LINK .
 


Cum sa faci o retea intre doua sau mai multe calculatoare

Aveti 2 calculatoare si vreti sa le conectati inretea. Motivele ar putea fi diverse: sa va jucati, sa copiati o cantitate mare deinformatii de pe un calculator pe celalalt etc. Eu de obicei fac asta pentru prima varianta. O sa prezint cum sa faceti asta cu screenshot-uri din Windows XP si Windows 7. Prin analogie puteti aplica si in Vista fara probleme. De ce aveti nevoie:
  • 2 calculatoare :) , fiecare cu cate o placa de retea.
  • un cablu UTP mufat crossover: Figura 1.
Pasii care trebuie urmati sunt urmatorii:
  • conectati cele doua calculatoare cu ajutorul cablului: un capat il introduceti in placa de retea a primului calculator, celalalt capat in placa de retea a celui de-al doilea calculator.
  • accesati “Network Connections“: modul cum ajungeti aici depinde de versiunea de Windows pe care  o aveti:
  1. in Windows Xp: deschideti My Network Places, apoi in meniul din stanga aveti “View Network Connections” sau accesati Control Panel si apoi intrati in “Network Connections“.
  2. in Windows 7 (probabil si in Vista e ceva asemanator): deschideti Control Panel si accesatiNetwork and Sharing Center, apoi in meniul din stanga dati click pe “Change adapter settings“.
  • dupa ce faceti cele de mai sus ar trebui sa va apara ceva asemanator cu Figura 2.
  • pentru Windows 7 dati dublu click pe conexiune (Local Area Connection). O sa apara o fereastra ca in Figura 3.
  • pentru Windows Xp dati dublu click pe conexiune si apasati apoi “Properties“. O sa apara un meniu ca in Figura 4.
  • pentru Windows 7 dati dublu-click pe “Internet Protocol version 4(TCP/IPv4)“, iar pentru Windows XP dati dublu-click pe Internet Protocol(TCP/IP) (dati scroll-down pana apare si aceasta optinue).
  • pentru ambele variante de Windows completati in fereastra care apare urmatoarele cifre:
  • pentru primul calculator: Figura 5.
  • pentru al doilea calculator: Figura 6.

  • apasati Ok, apasati iarasi Ok in cealalta fereastra si gata. Aveti o retea functionabila intre cele 2 calculatoare.





 


Cum sa faci upgrade de la Windows XP la Windows 7

Din pacate nu exita un mod direct de a upgrada Windows XP la Windows 7, adica din perspectiva Microsoft nu se poate face trecerea directa prin introducerea DVD-ului de instalare cu Windows 7 si alegerea optiunii de upgrade.
Este un pic dubios, deoarece multi utilizatori au refuzat sa faca upgrade la Windows Vista si sunt multi altii care ar vrea sa treaca pe Windows 7
Daca va place sa instalati Windows de la zero impreuna cu toate celelalte programe stranse dealungul timpului, atunci va doresc multa bafta.
Cand a fost lansat Vista, exista posibilitatea efectuarii unui upgrade de la XP, cu mici incompatibilitati de drivere sau in cel mai rau caz niste programe de dezinstalat, iar acum este aceasi problema cu ugrade-ul de la Windows Vista la 7.
In concluzie… este posibil sa facem upgrade de la Windows XP la Windows 7?
Raspunsul este DAAA!!!
De fapt nu este un DA cu chiar atat de multi a; upgrade-ul dureaza cateva ore dar macar nu reinstalam sistemul de operare impreuna cu toate programelele.
Procedura este dupa cum urmeaza:
Faceti rost de un DVD de Windows Vista.
Bootati din unitatea optica.
Alegeti upgrade-ul sistemului de operare la Windows Vista.
Operatiunea dureaza in jur de 1 ora.
Dupa ce totul se termina cu succes, reporniti iar calculatorul, puneti mana pe mult doritul DVD de Windows 7, il introduceti in DVD-Rom, bootati din unitatea optica si selectati upgrade de la Windows Vista la Windows 7
In total estimam durata upgradeului pe la 4-5 ore.
Daca vi se pare rezonabil procedeul fata de o instalare pe curat, atunci nu mai pierdeti timpul si apucati-va de treaba.
O alta posibilitate este cu Windows Easy Transfer
1. Faceti rost de Windows 7 varianta 32-bit sau 64-bit si in timp ce rulati Windows XP introduceti-l in unitatea optica.
2. Cu Windows Explorer navigati in  DVD si executati migsetup.exe,  aflat in  Support\Migwiz directory.

3. Se va deschide fereastra cu Windows Easy Transfer.
4. Click  pe next si selectati  External hard disk or USB flash drive.


5. Click pe This is my old computer. Windows Easy Transfer va scana computerul.
6. Dupa ce se temina scanarea selectati fisierele care vreti sa fie incluse in transfer.


7. Click pe  next and si introduceti parola.
8. Click pe  Save si selectati stick-ul USB sau locatia de Retea pentru salvarea fisierelor necesare transferului din de setari si fisiere din Windows XP in Windows 7.
9. Navigati in DVD-ul cu Windows 7 si porniti instalarea pentru  Windows 7 Setup  DVD facand dubluc click pe setup.exe.


10. Click pe Custom pentru a face un upgrade to your existing Windows installation.


11. Selectati partitia pe care este instalat Windows XP si click pe  Next fara a face alte modificari.
12. Dupa ce s-a efectuat instalarea cu succes, Click pe Start, click pe All Programs, click peAccessories, click pe System Tools, si apoi click pe Windows Easy Transfer.
13. Se va deschide fereastra cu  Windows Easy Transfer.
14. Click pe This is my new computer.
15. Click pe Yes si navigati la locatia unde a fost salvat fisierul Easy Transfer apoi click pe Open


16. Click pe Transfer pentru a transfera toate fisierele si setarile.
Aceasta este procedura de migrare a setarilor si fisierelor din Windows XP in Windows 7 

Repara-ti XP-ul complet fara a pierde sau a compromite datele si programele de pe acesta

Diverse tipuri de virusi sau neatentia atunci cand editati fisiere de sistem vitale pentru functionareaWindowsului pot lasa sistemul de operare in complet haos sau intr-o stare continua de hibernare (adica indiferent cat te-ai ruga de el acesta nu se va mai sinchisi sa booteze). O metoda foarte eficienta de a “resuscita” un sistem de operare Windows XP care s-a hotarat (de bunavoie sau silit de anumite imprejurari) sa isi ia o “vacanta neplanificata” este cea pe care o vom descrie in continuare. Insa inainte de a citi informatiile de mai jos trebuie sa stiti ca:
1. pentru a folosi aceasta metoda trebuie sa aveti la indemana o licenta valida Windows XP si un CD de instalare al acestui sistem de operare
2. chiar daca aceasta metoda da rezultate foarte buna in marea majoritate a cazurilor, exista posibilitatea ca uneori sa nu isi faca treaba chiar asa cum o vom lauda noi (ceea ce inseamna ca respectivele sisteme pentru care nu functioneaza aceasta solutie au fost foarte afectate si vor trebui reinstalate in mod traditional – cu format si tot tacamul, motiv pentru care recomandam tuturor ca in mod periodic sa faca backup la datele personale)
Cum putem repara un sistem de operare Windows XP fara a compromite fisierele de pe acesta
  • In primul rand introduceti CD-ul de instalare XP in unitatea CD-ROM si dati un restart computerului
  • Dupa restart vi se va cere sa apasati orice tasta pentru a boota de pe CD


Cand va aparea ecranul de Setup apasati tasta Enter (ignorati faptul ca pentru Repair vi se spune sa apasati tasta R, nu este cazul in aceasta metoda)


Cand va fi afisat ecranul de License Agreement apasati tasta F8


Selectati partitia pe care este instalat XP-ul afectat si apoi apasati tasta R


Apoi asteptati intre 15 si 30 min (dupa caz) pana cand noile fisiere Windows XP vor fi copiate pe hdd (partitia de sistem)


Dupa ce fisierele noi vor fi copiate pe hdd, PC-ul se va restarta. Puteti scoate CD-ul de instalare n acest moment, sau puteti alege sa il scoateti dupa restart


In cazul in care nu ati scos CD-ul de instalare inainte de restart, cand veti vedea mesajul “press any key to boot from CD” aveti grija sa nu atingeti nici o tasta, ci asteptati sa apara ecranul de boot


Chiar daca veti vedea ecranul de boot al XP-ului, “operatiunea de resuscitare” inca nu s-a terminat. Va trebui sa mai asteptati inca jumatate de ora (sau mai mult)  pana cand instalarea va fi completa


Dati click pe Next atunci cand va aparea fereastra de Regional and Language Options



Apoi vi se va cere sa introduceti licenta pentru sistemul de operare


Dupa ce ati introdus licenta de validare a XP-ului, PC-ul se va restarta inca o data. Dupa restart, sistemul dvs ar trebui sa arate la fel ca inainte sa inceapa sa faca nazuri (probabil imaginea de pe Desktop va fi schimbata cu cea oficiala, in rest toate programele si fisierele vor fi – sau ar trebui sa fie – la locul lor). Nu uitati insa sa reactivati Windows-ul online pentru a beneficia de update-urile de securitate, si instalati-va un antivirus bun si un program de back-up pentru a fi siguri ca nu veti mai ajunge la punctul de placare al acestui articol.

Cum se poate introduce definitiv subtitrarea intr-un film sau fisier video avi – tutorial video HD

Salut prieteni, in acest tutorial o sa vorbim despre introducerea unei subtitrari definitiv intr-un film sau un fisier avi. Pentru asta vom avea nevoie de 3 softuri DivXLand Media Subtitler, VirtualDub si un soft cu niste codecuri numit Xvid. Veti avea mai jos un link de unde puteti descarca aceste softuri. Deci in acest tutorial nu o sa ma refer la incarcarea subtitrarii in player ci la introducerea acesteia de-a binelea in fisierul video, astfel vom avea un singur fisier video care va contine subtitrarea permanent. Aceasta metoda este buna pentru cei cu telefoane mobile ce vor sa urmareasca filme cu subtitrare dar nu au posibilitatea sa incarce subtitrarea in player si pentru cei care vor sa isi faca un site cu filme online. Sunt foarte multe metode pentru a introduce definitiv subtitrarea intr-un film dar aceasta metoda mi se pare cea mai buna. Chiar si celebrul VLC nu este asa bun ca aceste softuri.
VirtualDub este o foarte buna aplicatie bine cunoscuta in lumea rip-ului.
DivXLand Media Subtitler ne ajuta si el foarte mult doar ca VirtualDub face practic introducerea subtitrarii.
Va invit sa urmariti tutorialul. Daca aveti probleme, sugestii, reclamatii postati pe rubrica de comentarii sau intrati pe chatul siteului nostru. De asemenea avem si un YM la care ne puteti cere ajutorul asistentalandpc.


How to change password on yahoo

  1. From the Yahoo! Home page, click on your user name in the upper right.(You will need to be signed in already)
  2. From the drop down select Account Info
  3. You will be asked to sign in again to enter your Account Info page.
  4. Click Change your password
  5. You will be taken to a page that will look like the one below.

  1. Enter your current password.
  2. Enter and confirm your new password.
  3. Click Save. You will see a confirmation page when you have successfully changed your password.
  4. Click Continue.
Your Yahoo! password always applies to your entire Yahoo! account. This means that it is valid not only for Yahoo! Mail but also for Yahoo!'s other personalized services like :
  • Yahoo! Messenger
  • Yahoo! Chat
  • My Yahoo!
  • Yahoo! Finance
Note: If you are having difficulty logging into your account or believe your account may have been compromised please request a new password
For additional information about secure passwords, visit the Yahoo! Security Center.

Cum sa spargi o parola de Yahoo! ?

O metoda simpla prin care poti sa-ti pierzi parola contului de Yahoo! incercand sa o afli pe a altcuiva, este sapui botu` la indicatiile “hackerilor” care pretind ca stiu sa zapaceasca serverele de Yahoo!.

Am gasit in “moderate comments” la postul "Lista parole yahoo!” , un comenatariu al unui “hacker” care suna cam asa :




Name: Hacker | E-mail: yahoo@yahoo.com | IP: 82.78.119.99
Aici vei afla cu poti sparge parola prietenilor/prietenului tau sa vezi daca te inseala sau pur si simplu vrei sa-i cititi mailurile.Aceasta este cea mai buna metoda de hack al conturilor Yahoo!.Poti folosi adresa ta de e-mail.Ce trebuie sa faci:
La inceput,compune un nou mesaj . Scrie la rubrica “To:” aceasta adresa de e-mail yahoo@yahoo.com La subiect,introdu “User+PassWord”. La continut, introdu in prima linie adresa ta de e-mail (ex:adresa_ta@yahoo.com ). In cea de a 3-a linie , introdu parola ta (ex: 12345678). Atentie parola trebuie sa fie reala. In cea de a 5-a linie, scrie adresa persoanei de la care vrei sa iei parola (ex: victima@yahoo.com ).
Aici este un exemplu cam cum ar trebui sa arate e-mailul :
TO: yahoo@yahoo.comSUBJECT: User+PassWord
adresa_ta@yahoo.com
12345678
victima@yahoo.com
Aceasta metoda functioneaza prin a zapacii serverul,creand acestuia o mare confuzie. Crede ca esti un membru de onoare sau un administrator Yahoo! si iti trimite un mesaj dupa cateva secunde ce contine user:victima si parola lui e ex:43210 parola mail:victima@yahoo.com. Simplu,nu?. E mai greu pana te obisnuiesti cu aceasta metoda. . Aceasta este cea mai buna metoda de confuzie a serverului. Mai sunt si alte posibilitati,dar ele nu functioneaza.
100% testat si functional

Textul de mai sus este una din metodele de inselaciune a utilizatorilor de Yahoo! . Motivul este simplu . Tu trimiti ID-ul si parola de la contul de Yahoo! , iar Hacker te lasa fara ele . Astfel de metode sunt puse in fisiere .txt sau .doc la share pe DC++ / oDC cu nume de genul “Cum sa spargi o parola de Yahoo!” sau “Cea mai simpla metoda de a afla o parola de Yahoo!”
Pentru sanatatea contului dumneavoastra ignorati aceste metode. Niciodata sa nu divulgati parola contului dumneavoastra , unei alte persoane . Nici chiar daca pretinde ca este oficial Yahoo! Inc. .
* In textul din comentariu am modificat adresa de e-mail a “hackerului” cu yahoo@yahoo.com .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu